Без ток на -2 градуса - на това бяха подложени днес жители на квартал "Кършияка". Електрозахранването в квартал "Гаганица" е било прекъснато за около 2 часа тази вечер, след няколко поредни изключвания. За това сигнализира местна жителка пред TrafficNews.bg.

"Вчера нямахме ток в продължение на три часа. Днес нямаме от 10:30 до 16 часа. В момента отново нямаме", разказа тя. По думите ѝ първата авария е била на 24 декември, когато домакинствата в района са останали без електроподаване навръх празника. Токът дошъл на следващия ден. 

"С малки деца сме! На всичкото отгоре, плащаме по 200 лв. ток", възмущават се потърпевшите. 

По думите на жената тази вечер на място е пристигнал екип на ЕВН след дълго чакане. Само днес ѝ се наложило да разговаря три пъти с дружеството. Обяснението било, че инсталацията е много стара, поради което изгаряли фазите.

"По проект трябвало догодина да сменят цялата система, но хората ще останат без елелектроуреди дотогава. С това спиране и пускане ще изгори всичко. В нашата фамилна къща имаме едно бебе и едно напъ. Почти във всяка къща има дете и всички се отопляваме с ток. Дори и котелите с пелети са на ток", разказва бъдеща майка, която за поредна вечер е останала без отопление. 

По думите ѝ, вече има подадена жалба, а местните подготвят втора, която ще бъде подадена до районното кметство съвсем скоро. В нея те ще изразят недоволството си срещу постоянното прекъсване в захранването и компрометираната инфраструктура в района. 
 
Кой и в какви срокове може да реши проблема - очаквайте подробности в TrafficNews.bg.