Кратери в асфалта на улиците в Пловдив не са нещо крайно необичайно, но когато инцидентите зачестят, гражданите поемат инициативата в свои ръце.

Читателка на TrafficNews.bg се е натъкнала именно на такъв случай на ул. „Скопие“. Край сградата на НАП е зейнал огромен трап, който дебне жертви. Ако събитийният жребий ви изпрати в тази дупка, шансът да се разминете с изкривена джанта и без други съществени щети е клонящ към нулата.

А конкретната дупка очевидно е толкова дълбока, че би взела жертва, само да бъде нацелена от шофьор. Именно като превантивна мярка будни граждани са решили да предпазят автомобилистите от такава зла участ, като са попълнили дупката с… гуми.

„Иновативно решение за дупките по улиците, доста добре е измислено“, пише нашата читателка, а на нас ни е трудно да не се съгласим. Ситуацията може да се изобрази най-общо така - гуми пазят дупки, защото дупки пукат гуми.

Ако не друго – укреплението от гуми се вижда и дори да решите да се приближите до него, едва ли ще даде каквато и да е щета.