Автобус от Пловдив до София се е движил без климатик при минусови температури. За това сигнализираха до медията ни пътници, които са се възползвали от услугите на фирма „Хеброс бус”. Хората разказаха, че на 22 януари в 8:15 сутринта са се качили в автобуса в посока София от автогара „Юг”.

„Температурите навън бяха -7 градуса. Освен, че автобусът дойде с 10 минути закъснение, вътре климатикът не работеше през целия път. През цялото време нямаше абсолютно никакво отопление, като дори на места климатикът духаше студено”, разказаха те.

Добавиха, че една от пътничките се е допитала до шофьора относно липсата на отопление и каква е причината за това.

„Една дама се обърна към шофьора с въпрос „Защо няма никакво отопление?”, а той и отгори само с “не знам”. Това за мен не са нормални човешки условия. Едно е навън да е 7 градуса и да не пуснеш парно, съвсем друго е да бъде - 7 градуса”, споделят още читателите ни.

Разказват, че всички прозорци на автобуса са били напълно замръзнали както от външната, така и от вътрешната страна.

„Тук не става въпрос за прищявка. 40 човека се возихме два часа на минусови температури, това е несериозно. Докога ще търпим абсурдите на „Хеброс бус” както за междуградския, така и за градския транспорт”, завършиха пътниците.