Пловдивчанин твърди, че е станал обект на агресия от шофьор в градския транспорт. Мъжът се свърза с TrafficNews, за да сподели, че в съботния ден около 14:50ч. Се качил в автобус 66 от кв. „Прослав“.

За закупуване на билет обаче няма дребни пари и затова подал на шофьора банкнота от 100лв.. Служителят му обяснил, че няма шанс да му върне ресто при такава голяма сума. „Поднасях извиненията си за едрата банкнота, но върху мен бе хвърлен насмешлив поглед и ми се казва "Ти шегуваш ли се с мен, няма кой да ти върне. Знам ви аз, хитреци, само така правите, ама няма да стане?", споделя Стоян Клявков.

След като станало ясно, че няма как да бъде извърпено плащането по друг начин, шофьорът го приканил да напусне превозното средство. По думите ма мъжът това гарнирано с обидни думи и псувни.

„Аз съвсем спокойно му отговорих, че това е обществен превоз и аз имам правото да остана в автобуса, желаейки да си закупя билет. Тогава той излезе от кабинката, започна да ме бута и дърпа извън автобуса, но аз отказах“, допълва той и казва, че шофцорът си позволил да го избута навън. После обяснил на останалите пътници, че докато не напусне автобуса, той няма да потегли.

Клявков обаче отказал да слезе от буса. Разправията им продължила близо 10 минути, твърди мъжът, след което служителят се принудил да потегли без да го таксува.

„Във връзка с тази случка желая да обобщя ситуацията в нашия мил град Пловдив, който всички обичаме, с градския транспорт - трагична. Шофьорите правят каквото поискат, не изпълняват служебните си задължения, а дори и посягат на хора. И аз не съм единичен случай. От страна на управата - решение няма, градският транспорт на Пловдив продължава да бъде контролиран от частни фирми, без видима намеса на община. Това им позволява своеволия, както на самите превозвачи, така и на техните шофьори - защото знаят, че ще останат безнаказани, тъй като без тях ще е по-зле“, анализира Кляков.

Той допълва, че чрез безкондукторно таксуване и плащане с карта, цялата тази ситуация е щяла да бъде превъзмогната.

„Правейки нови пътища, ремонтирайки булеварди, проправяйки нови канали за движение на потока на колите. Някак си управниците забравиха за най-важното и най-екологично решение, свързано с потока на хората из града - градския транспорт. И така, както обясних спокойно на шофьора, разбирам го, че няма най-благоприятната работна среда. Но агресивното поведение е недопустимо във всяка една ситуация, особено в абсурдна като тази“, заключва пловдивчанинът.

 

Снимка: Архив.