Отрупани маси с алкохол и мезета, певици и голяма компания, която се забавлява и въобще не се притеснява от мерките, спуснати от правителството. Това е ситуацията към 23:00 часа в механата на комплекс "Старите къщи" в село Медово край Бургас.

Въпросният комплекс се превръща в системен нарушител на мерките и забраните на здравните власти. През януари полицията се натъкна на купон със 100 души във въпросния комплекс, като тогава над 60 души се опитаха да избягат от униформените.

Бесен купон в механата на Старите къщи край Бургас, над 100 души забравиха за пандемиятаДокога ще продължава играта на котка и мишка между дъжавата и бизнеса?

От кадрите, изпратени до TrafficNews се вижда, че компанията, която трябва да е там до 22:30 часа и да вечеря културно, съвсем не изглежда се ориентира към приключване – тъкмо обратното, купонът тепърва започва. Това показва, че санкциите от страна на властите съвсем не притесняват собствениците на комплекса и те продължават да организират гуляи в механата си. Това пък се случва на фона на хилядите ресторанти и заведения, които гледат с надежда здравните власти да им разрешат да работят от 1 март.  Собствениците на ресторанти вече изчисляват площите си и организират работата си така, за да спазват изисквания на наредбите, а в „скритите” от хорските погледи места – те никога не са важали.

Въпросът е докога за едни ще може, а за други не, като видимо определени обекти, въобще не се притесняват от това какви правила има.