Опасни сгради и съоръжения в район „Южен” продължават да притесняват жителите на Кючука и създават предпоставки за инцидент. Изоставените и необезопасени обекти са пълни с купчини боклуци, изпочупени стъкла и мръсотия, а това безпокои живущите в района.

Припомняме, че преди три месеца читатели на TrafficNews сигнализираха, че в съоръженията, намиращи се на ул. „Перуника” често се събират наркозависими, а една от сградите се е превърнала в любимо място на бездомниците в района.

Тогава медията ни алармира кмета на район „Южен” Костадин Язов за опасността. Той заяви, че това са частни сгради, чийто собственици не са ясни, като заяви, че ще намери собствениците и те ще бъдат уведомени да обезопасят сградите си.

Язов добави, че ако това не се случи в посочения от тях срок, от районното кметство ще извършват обезопасяването и ще изпратят на собствениците сумата, която е била необходима за обезопасяването.

Жителите в района обаче съобщиха до TrafficNews, че от тогава единствената промяна, която е забелязва е поставянето на врата на една от сградите.

„Счупени стъкла, боклуци, зарази и поле за инциденти. Явно това не е на дневен ред и предполагам три месеца не бяха достатъчни, за да се обезопасят посочените места. Радваме се, че поне нищо фатално не се е случило, но докога ли?”, коментират читателите ни.

Те добавиха, че едната кооперация е тотално необезопасена, със счупени стъкла навсякъде. Често се случва по-големи деца и съмнителни хора да влизат вътре по неприятни причини. Хвърлят се боклуци, тухли и стъкла директно от по-горните етажи на улиците. Това пък създава риск за преминаващите коли и пешеходци.

Покривът на другата сграда може всеки момент да се срути, а мястото сигурно е пълно със зарази. Молим се децата да не проявят любопитство и да влязат вътре, разказаха още те.

Най-притеснителното в случая обаче е, че сградите се намират в близост до единствената детска площадка в района. Тя се намира на кръстовището на ул.”Карлъка” и „Перуника”, но за да стигнат там, децата трябва да преминат покрай изоставените сгради, а това буди страх в родителите им.

По този повод отново потърсихме кмета на район „Южен” Костадин Язов, който заяви, че е назначил проверка, но до ден днешен не е установено кой е собственик на въпросните сгради, а средства от бюджета за обезопасяването им няма.