Джигит засне видео, докато шофира с бясна скорост по второкласен път край Пловдив. Клипчето е било публикувано в социалните мрежи преди ден, а на него ясно се вижда, че управляваното возилото е вдигнало почти 150 км/ч.

Видеото е било публикувано като стори в профила на жител на града Стамболийски. Видно от акаунта му, той е любител на марката БМВ.

Водачът е бил с негов приятел, като последният е автор на видеото. Акцент на кадрите е километражът, който показва скорост от близо 150 км/час. Действието се развива на пътя Пловдив – Пещера, в района на село Йоаким Груево.

Местни жители, които сигнализираха за неразумното шофиране, определят отсечката като “Пътят на смъртта”. Шосето стана известно с това прозвище след редица катастрофи, някои завършили с фатален край.

„Това трябва да се спре. Такова безрасъдство може да доведе до трагедии в много семейства. Действията на младежите граничи и с наглост, щом си публикуват видеата и в социалните мрежи”, коментират читатели на TrafficNews.

На въпросната отсечка, преди 3 години и половина загинаха зам.-кметът на Кричим - Нурджан Ристемова и семейството й.

Както TrafficNews.bg съобщи жестокият инцидент стана на Бъдни вечер 2017 година. В него загинаха зам.кметът на Кричим - Нурджан Ристемова и двете й деца - на 6 и на 15 години. Две седмици по-късно в пловдивска болница издъхна и съпругът й – Ерол.

Тогава шофираното от Ерол семейно БМВ се блъсна челно в бус, натоварен с дърва. Запис от камера показа, че бусът има вина за мелето. На лентата се виждало как товарното возило навлиза в платното, където се е движело БМВ-то. Ерол направил маневра наляво, тъй като вдясно била оградата на оризарната. В това време камионът се върнал в своята лента и последвал челният удар.

Запис от камера показва: Камионът виновен за смъртта на зам.- кметицата на Кричим и децата й