Огромни кратери на пловдивска улица създават предпоставка за произшествия, видя TrafficNews.

Нуждата от ремонт на затънтената ул. „Полет“ – част от инфраструктурата на Северна промишлена зона, досега се неглижираше. Това се промени, след като стартираха транспортните блокади по Брезовско шосе. В този момент ул. „Полет“ започна да се използва като алтернативен вход към Пловдив от жителите на селата Войводиново, Желязно, Крислово, Динк и Калековец.

В началото цареше хаосът… но той тепърва започва да поглъща ПловдивТежките тапи в северната част на града са само прелюдия към огромния транспортен ад, който чука на врата

По сигнал на жители от съседните населени места, TrafficNews провери на място състоянието на обходния маршрут. Установяване, че той е опасен по много причини.

Едно на ръка, дупките там са толкова дълбоки, че с лекота ще спукат гума. Някои са с размер около 10-12 см. По притеснително обаче е, че в опит да избегнат попадане в тях, шофьорите предприемат маневри, който скъсяват разстоянието с насрещнодвижещите се автомобили.

„Ул. "Полет" е направо в плачевно състояние и има кратери, в които може да ти остане гумата. По план ремонта на "Брезовско шосе" трябваше да продължи до април 2023г., сега със "новооткритите" археологически разкопки се оказа, че този срок ще се удължи. След като това вече се знае, се питам защо управата не направи нещо по въпроса със състоянието на ул. "Полет". Защо плащаме данъци, винетки и т.н., а сме длъжни да си трошим колите“, пита недоволно Николай, който е принуден да минава през обходния маршрут.

Според него е трябвало улицата да се подложи на цялостен ремонт още от преди много години.