Обитателите на вх. В в бл. 212 на ул. "Жеравна" 8 в квартал "Източен" организираха подписка за изселването на съсед, който тероризирал живеещите в сградата. 

На Нова година Евгени Генов стрелял с газов пистолет по свои съседи, а днес отправил заплахи за убийство и ругатни към хора от блока. 

"Принудихме се да направим подписка и да започнем процедура за отстраняването на Генов по Закона за етажната собственост. Подписаха се абсолютно всички хора, които са регистрирани тук. Във входа има 24 апартамента. Всички живеем в постоянен страх от този човек и не искаме някой да пострада", твърди наш читател, който изпрати и сигнал до TrafficNews.

Той разказва, че навръх Нова година той и семейството му излязли пред входа да пуснат фойерверки. Генов стрелял по тях с газов пистолет, а Канев веднага се обадил на 112. "Полицаите малко се забавиха, защото същата вечер имали много сигнали. Ниев това време събрахме гилзите, за да не ги вземат Генов и приятелката му Нада. Когато видяха , че прибираме гилзите, те слязоха и започнаха дани заплашват. После дойде полиция. Входирали сме жалба в Шесто районно" казва Канев. 

Проверка на TrafficNews установи, че по случая има образувана проверка. 

Днес напрежението в блока отново ескалирало, когато екипна EVN дошъл да сменя електромера на Генов. "Преди време Генов беше хванат дакраде ток и сега като разбра, че техниците щесменят електромера ни ,започна да ругае цялото семейство наред. Употреби изключително грозни думи по адрес на жена ми и баба ми,която е онкоболна. Следтова дойде някакъв циганин ,той ни посочи и му каза да ни заколи , а той щял да качи снимките във фейсбук", твърди пловдивчанина. Наложило се техниците да извикат патрул на СОТ, за да могат да си свършат работата. 

"Не се издържа на този тормоз. Избите ни са разбити и обрани, Генов нарочно оставя вратата на входа отворена, къса некролозите, ходи с ножове. миналата година той и приятелката му пребиха съседка, която им беше направила забележка, че хвърлят боклука си пред входа. Тя не можа 5 месеца да излезе от тях, но от страх не се оплака в полицията. Така тези хора се чувстват безнаказани" категоричен е Канев. 

Миналата година Генов е заловен да управлява мотор без свидетелство за правоуправление.