Ако мениджмънта на пловдивската компания "Белла България" /производителите на кренвиршите "Леки"/ през пролетта тайничко са завиждали на "Билла" за рекламната кампания "Каракачантичка", за която хипермаркета не даде нито лев, то днес със сигурност получиха реванш. Засега не знам чия чиновническа глава роди абсурдната идея първите дози от ваксината на "Пфайзер" да бъде пренасяна с брандираните бусове за разнос на кренвирши, но само час след първите снимки от пристигането им в Пловдив,  колажите в социалните мрежи заместиха традиционите сърми, пържоли, баници и прочее коледни такъми. 
 
Така с една недомислица бе съсипан опита да се предаде някаква церемониалност на събитието и технология, в която са вложени милиарди, стана за смях . От един месец се говори как ваксините ще пристигнат, обяснява се как трябва да се съхраняват при специални условия, във всички новинарски блокове пътят на камиона се следи като шейната на Дядо Коледа и накрая ваксините пристигат в бус за кренвирши в хладилник /с дръжка/ Мраз. 
Да не говорим, че премиерът Борисов лично пристигна под тепетата, за да инспектира доставката.
 
И така вместо една силна информационна кампания, която по някакъв начин да намали ширещото се недоверие към ваксините у българите, получхме поредният комикс, който имаше очакван отклик в социалните мрежи. 
 
Това че хранителната компания е решила да помогне при транспорта е похвално, но от министерството на здравеопазването трябваше да се постараят малко повече. Посланието, което бе изпратено, бе изключително несериозно. На фона на кадрите с ваксинацията в другите държави, подобна логистика изглежда изключително нелепо. 
 
В същото време правителството вероятно ще плати сериозна сума за информационна кампания, която да убеди повече българи да се ваксинират. Само че, духът вече е изпуснат от бутилката. 
 
Или ако цитираме адвокат Стефан Левашки - на Коледа стават чудеса! Ако Ви подарят бутилка от Кока-кола с капачка от фанта, значи вътре има ракия, в кутията от сладолед 100 % ще намерите сарми, видите ли микробус за кренвирши, екскортиран от полицейски автомобили, значи в него превозват ваксини. Кое не е така?
 
Ето и най- добрите попадения на зевзеците в социалните мрежи:
 
Ваксина "Леки" - Ке умра за нея!