Полицай изгони медици от ПТП край село Баня, за да не му пречат да си върши работата. Това разказа пред TrafficNews очевидец, озовал се на мястото на инцидента.

Катастрофата е станала малко преди 13 часа днес на пътя Пловдив - Карлово. При нея са участвали 2 автомобила, а причината е несъобразена скорост и неспазване на дистанция. През това време частна линейка се прибирала от Пловдив в посока Карлово и точно на село Баня , медиците видели ПТП-то.

Тъй като линейката е била с лекар вътре, а на място е нямало Спешен екип, медиците са спрели с желанието  да окажат първа помощ на две възрастни жени. По думите на шофьора на специализирания автомобил, жените са нямали видими рани и наранявания, но са били доста уплашени. Въпреки това обаче са били изгонени от органите на реда, защото им пречат да си вършат работата.

От частната „Спешна помощ” веднага са подали сигнал на телефон 112 срещу полицая, че се е държал грубо и ги е изгонил. Медията ни се свърза и с пресцентъра на МВР за коментар, от където веднага извършиха проверка.

„Докато полицаите са отработвали ПТП с материални щети, действително е спряла частна линейка да окаже помощ. Служителите на МВР са допуснали медиците да разговарят с пострадалите, дори едната жена е била прегледана на място в линейката. След това двете жени сами са отказали лекарска помощ и не са пожелали да бъдат хоспитализирани. В последствие служителят на МВР е помолил медиците да напуснат ПТП-то, тъй като са предлагали превоз на пострадалите”, съобщиха от полицията.