Драсканиците по стените - всички сме ги виждали и то навсякъде. По стени, по гаражи, по пейки, че и по паметници. Често не блестят с красота, а единствено крещят за желанието на "автора" да се изяви. Да наложи "тага" си не с нещо красиво, не с нещо стойностно, а с дирята, нашарена от маркер, купен за някой друг лев, пише GlasNews.

Поредната случка, при която графити дразнят местните, е споделена от жител на Велико Търново. Той споделя за "сблъсъка" между драсканиците и стъклените парапети по едно от красивите местенца в старопрестолната столица - панорамната площадка, от която се разкрива красива гледка към града.

"Най-хубаво се цапа на чисто и това може да ви го каже всеки един тийнейджър от Велико Търново", пише мъжът.

Влади В. споделя за неравната битка на своя приятелка с цапаниците по стените. Жената ежегодто почиства след мнимите творци, но те отново се разписват. Той използва социалната мрежа Facebook, за да изкаже мнението си за действията на шарещите и цапащи свои съграждани, но и да заяви, че смисъл от правилно отношение към средата, която ни заобикаля, има.

Вижте цялата публикация на мъжа:

"Най-хубаво се цапа на чисто и това може да ви го каже всеки един тийнейджър от Велико Търново.

Те знаят най-добре какъв кеф е да си изхвърляш боклуците на чистичко, след като някой е минал и е изчистил предния ден. А най-големият парадокс е, че ''на мама мизерниците'' цапат, където стъпят, но после търсят да седнат и да идат някъде на чисто. Иди ги разбери...", пише той.

Това, че има слепоци в тревните площи и слепци по улиците, които не могат да различат красиво от грозно и правилно от грешно, не трябва да ни спира да правим добро, добавя Влади В.

"Една приятелка всяка година доброволно чисти стъклото на панорамната тераса от драсканици. Тази година успя да бъде чисто около седмица, може и по-малко да е било, тя да каже. Най-хубаво се цапа на чисто и това може да ви го каже всеки един тийнейджър от Велико Търново.

Те знаят най-добре какъв кеф е да си изхвърляш боклуците на чистичко, след като някой е минал и е изчистил предния ден. А най-големият парадокс е, че ''на мама мизерниците'' цапат, където стъпят, но после търсят да седнат и да идат някъде на чисто. Иди ги разбери...

А, за да не трябва някой да чисти всеки ден, имаше идея да се постави камера на мястото. Време е и стените на сградите, които са надраскани до неузнаваемост, около това място, да бъдат нарисувани с нещо красиво. Има кой, има и как. Отделен е въпросът имат ли желание по кабинетите.

Това, че има слепоци в тревните площи и слепци по улиците, които не могат да различат красиво от грозно и правилно от грешно, не трябва да ни спира да правим добро.

Специални поздрави на ''Blacky'', ''Ятл'' и ''Гуфи'' ! Много са ви грозни ''таговете!'' Упражнявайте се, първо, малко на лист вкъщи, после идете да сере*е със спрейове на почистеното.

За тази нескопосна любовна мода с катинарите нищо няма да кажа, а само, че половината се чудят, после как да ги махнат, след като се разделят. Хубави почивни дни на всички!"