Поредният случай на неправилно паркиране в Пловдив е капката, която преля чашата на търпението на пловдивчанин.

Той недоумява как щофьори, решили да спестят няколко минути в търсене на паркомясто, или такива, решили да избегнат таксата за Синя зона, системно нарушават правилата и спират  я на тротоар, я в средата на кръстовище.

Поредната нагла постъпка е заснета на бул. "Васил Априлов" срещу Второ районно управление, където водач на джип най-спокойно е качил цялата си кола върху тротоара и то посред бял ден.

Пешеходци едва преминават по пловдивските улици, принудени да заобикалят препятствия, появили се в следствие на обилните валежи. Не им стигат локвите с размер на езеро, калните участъци и пръскащите ги автомобили, които минават покрай тях, а сега и безскрупулен шофьор, който е решил да препречи мястото на преминаване на граждани и е спрял голямото си возило точно до пешеходна пътека.

За наглата постъпка сигнализира читател на Trafficnews.bg.  „Иска ми се да задам въпроса, чрез вас. Къде са органите на реда? Къде са репатриращата фирма? Защо се прилага закона, за който хванем, а за такива наглеци и безочници няма наказание? – пита пловдивчанинът.

Друг несъобразителен шофьор, пък от всички места на голям паркинг, си е харесал точно мястото, предназначено за инвалиди. Нарушението си той направил на паркинга на хипермаркет в пловдивския квартал Христо Смирненски.

Снимкa ни изпрати читател на TrafficNews.bg. Както се вижда и на самия кадър, вместо да спре на някое от свободните места, шофьорът на джип мерцедес се е настанил на място за инвалиди.

Все по-често наши читатели сигнализират именно за скъпи возила паркирали на сините места. Може би водачите се мислят за царете на пътя и това, че са с автомобили за десетки хиляди левове им дава право да спират където и както си поискат.

TrafficNews.bg благодари за активното гражданско отношение на всички читатели, които ни изпращат снимки и видео на нередностите.

Ако и вие имате снимки, видео или информация за каквито и да било нарушения – изпращайте ги на имейл: redaktor@trafficnews.bg.