Качеството на градския транспорт в Пловдив е в тотален колапс и това не е тайна вече за никой, но по притеснителното е, че шофьорите всеки ден изумяват участниците в движението и пътниците в автобусите с нови и нови „креативни” хрумвания.

Читател на TrafficNews сигнализира за поредно безумно изпълнение на водач на рейс и то точно на пъпа на Пловдив в час пик. От предоставените до медията ни кадри се вижда как рейс с рег. номер РВ7213АВ не използва спирката на „Тримонциум”, а сваля и качва пътници, докато автобусът се намира в най-лявата лента за движение.

Разбирам ги, че в трафика гонят графици, но не е това начинът”, сподели авторът на сигнала.

Видеото е заснето около 14:00 часа днес, като задръстването по бул. „Цар Борис III Обединител“ е стигало почти до тунела, като всички ленти са били заети. Може би това е и причината, шофьорът на рейса да е решил просто да не сменя лентата и да губи време за престрояване, за да стигне до спирката, но това не е редно да служи за оправдание.

Подобни своеволни действия неизменно поставят пътниците пред непосредствена опасност, докато се налага да слаломирам между колите. А трябва ли да чакаме да стане поредният инцидент, вместо да загубим 1 минута?