Водач на автомобил премина на метър от пресичащ мъж на пешеходна пътека на червен светофар в Пловдив. За това до медията ни сигнализира пловдивчанин, попаднал на видео, разпространено в социалните мрежи. Запис от видеорегистратор е публикуван и в ютуб канал, в който много често биват разпространени видеа на различни нарушения на шофьорите в града ни.

Във въпросния клип се вижда как на един от светофарите, разположен преди моста на бул. „Васил Априлов“ са наредени три автомобила, които изчакват на червено. В един момент обаче, докато мъж пресича на зебра, автомобил от марката тойота тръгва точно срещу мъжа, който виждайки случващото се възмутено вдига ръце.

Докато това се случва, сигналът на светлинната уредба все още е червен. Не става ясно каква е била причината за опасното решение на водачът на автомобила.

"Възможно е да е бързал за някъде или да има някаква причина за това да премине на червено, но това не оправдава по никакъв начин действието му, особено докато тръгва право към мъж, който в същия момент пресича. Това е абсурдно и трябва водачът да бъде наказан", възмущават се читателите ни.

Припомняме, че глобата за преминаване на червен сигнал на светофара е 100 лева, както и лишаване от 10 контролни точки. При повторно нарушение обаче глобата е 200 лева и книжката се взима за месец.