Мощни „прекъсвачи“ и рев на мотори тормозят пловдивчани в малките часове на денонощието. Любителите на силни усещания използват за скоростна писта булевардите „Княгиня Мария-Луиза“ и „Източен“ и по този начин нарушават съня и спокойствието на живущите в близките жилищни сгради, сигнализираха потърпевши до TrafficNews.

„Докога ще трябва да ги търпим? Кога ще се вземат мерки, за да могат хората да спят спокойно. В момента спането е невъзможно за живущите в района. По цяла нощ то е форсиране, гонки. Без изобщо да се съобразяват с когото и каквото и да било“, споделят пловдивчани.

Жители на Центъра посочва още, че редовно става свидетел на това как мотористи шмекеруват, като обръщат регистрационния си номер надолу, за да може да не е видим за остани водачи на пътното платно. Припомняме, че това е добре позната хитрина при мотористите, които също си позволяват да шпорят на задна гума пред полицаи, за да може да избегнат проверка, като по този начин правят номера си невидим.

Потърпевшият пловдивчанин обаче уточнява:

„Не ме разбирайте погрешно, нямам нищо против мотористите. Аз също съм шофьор и винаги имам едно на ум, когато около мен на пътното платно има такъв. Но не може постоянно да има кампании да пазим и да се съобразяваме с мотористите, а те да не го правят! Те кога ще се съобразяват с околните“, риторично питай той.

Жителите на района апелират отговорните институции да вземат мерки, като определят положението като нетърпимо.

„Всеки има право на хоби, интереси, и всеки има глава на раменете, но е редно и да мислиш за околните. Особено когато изискваш те да мислят за теб!“, заключва пловдивчанинът.

Припомняме, че по време на топлите нощи подобна практика въобще не е прецедент за пловдивските булеварди. Само преди дни до TrafficNews постъпиха сигнали от недоволни граждани, чието спокойствие бива брутално нарушавано от гонките на коли и мотори в кварталите Кючук Париж и Кършияка.

Тормоз в Пловдив! Гонки не оставят жители на Кършияка и Кючука да спят с месециБулеварди се превръщат в писта за нощни състезания между мощни возила