Пловдивчани с месеци не могат да се наспят заради „бързаци”, които почти всяка вечер се дърпат по улиците.

От началото на лятото жителите на улица „Димитър Талев” са подложени на среднощен терор. След полунощ, нощната тишина е прекъсната от автомобили и мотори, шофиращи с бясна скорост. Пищежи на гуми, форсиране на двигатели и рев на ауспуси стряскат спящите хора.

„Това е вече 2 месеца и не се търпи. Тъкмо заспиваме и преминава някой мотор или кола и целият квартал е на крак. Да не говорим, че след 1:00 часа през нощта има и гонки. Докато станем да видим какво се случва, въпросните водачи са изчезнали. Не сме подавали сигнали до полицията, отново поради тази причина”, пише пловдивчанка до медията ни.

Гонките в Пловдив не са прецедент. През годините големите булеварди се превръщат в писта за нощни състезания между мощни возила.

За нарушаване на нощната тишина сигнализираха и жители на район „Северен”. Поле за изява на бързаците се е превърнал моста на УХТ, където в почивните дни предимно, мощни коли мерят сили.

„Автомобилите застават преди пешеходният светофар от северната страна на моста. Форсират на място и с пищене на гуми потеглят към Областна управа. Понякога пък гонките са от кръстовището на булевардите „Дунав” и „Васил Априлов”, посока Шекер махала”, разказват жител на булевард „България”.