Деца на възраст под две години и майките им мръзнат близо час в студа, за да вземат храната си от млечна кухня. Пловдивчанка ,ползваща услугата на детска кухня „Звездичка”, се свърза с екипа на TrafficNews, за да изкаже възмущение от условията, в които са принудени да чакат за храната. По нейни думи, за да се доберат до реда си, те трябва да чакат близо час в студа.

Част от останалите разливни пунктове са разположени в детските ясли в района. Тъй като в момента заведенията са затворени за посещение, техните пунктове не извършват дейност. Това от своя страна наложило пренасочването на голяма част потребителите към един обект – детска кухня „Звездичка”.

Съвсем логично е образуването на огромни опашки, които можете да на снимковия материал, изпратен ни от възмутената жена.

Дамата твърди, че това изобщо не е прецедент в практиката на кухнята. През лятото подобна процедура отново била налице, тогава обаче жените чакали в жегата. От началото на тази седмица неприятната действителност се повторила– този път в студа.

„Принудени сме да чакаме по 30-40 минути в студа с децата си. Първо, това е нечовешко, и второ, такива ли са противоепидемичните ни мерки? Напълно абсурдно е. Значи ли, че щом са затворени за посещение на децата, не може поне да се разлива храна”, разочаровано пита потърпевшата жена.

TrafficNews се свърза с кмета на район „Южен” Костадин Язов, за да предаде сигнала и да потърси коментар по темата. Райкметът направи справка по казуса и потвърди, че всички седем на брой разливни пунктове в района на кметството работят.