Ледени висулки заплашват да се стоварят върху главите на минувачи в центъра на Пловдив. За това сигнализира читател на TrafficNews.bg. Той ни изпрати и снимки от сградата на улица "Митрополит Панарет" №6 в подножието на Стария град, откъдето висят ледените късове. 
 
По думите на мъжа, последният етаж на сградата вероятно е необитаем, поради което висулките не са почистени. Това обаче създава опасност за минувачите. Пловдивчанинът сподели и че миналата година се разминал на 2 метра с падаща висулка на същото място. 
 
Мъжът опитал да подаде сигнал до институциите. Той твърди, че е потърсил съдействие на телефон 112, а малко по-късно бил потърсен от общински служител. От администрацията обаче обяснили, че собствениците на сградата са отговорни за почистването.
 
Още с падането на обилния снеговалеж от градската администрация припомниха, че почистването пред жилищните сгради, офиси и други частни обекти е задължение на собствениците или наемателите.
 
От полицията пък глобиха двете снегопочистващи фирми, отговарящи за обстановката в града и региона. Към момента обаче не е ясно дали има глобени граждани заради това, че не са изпълнили ангажиментите си.