Една дупка, прикрита от проливния дъжд,  стана причина за няколко пътнотранспортни инцидента в района на село Царацово. Заради ямата близо 10 автомобила бяха аварирали и то в рамките на един час. Щетите са много, но за щастие няма пострадали.  Ситуацията се случила на Голямоконарско шосе под Царацовски надлез, посока Пловдив-София. Читател на TrafficNews ни сигнализира за безумната ситуация днес. 

„В 7:30 тази сутрин  на път за Пловдив попаднах в голяма дупка, прикрита от дъждовната вода. Последствията върху автомобила ми са две изкривени джанти и една сцепена гума”, споделя потърпевшата.

Ситуацията била подобна при още девет превозни средства, разказва тя.  От снимките, изпратени към сигнала, личи, че на мястото се е образувала колона от коли, всичките с разкъсани гуми. Ситуацията била такава в разстояние на един час – от 7:30 до 8:30 часа.

„Интересното е, че в този район най-често има автомобили, снабдени с ТОЛ камери, за проследяване и контролиране  на превозните средства с неплатени  винетни такси”, споделя потърпевшата.

Оказва се, че въпросният участък е в „ничия земя”. Той е на границата между три институции, отговарящи за пътния участък – АПИ, Община Пловдив и Община „Марица”.  От Пътното управление заявиха, че тази дупка не е на територията на Републиканската пътна мрежа, но е спорно в коя от двете общини се намира. Въпреки това резултатът е налице. Не е ясно колко автомобила са влели в ямата, покрита с вода днес. Самото Голямоконарско шосе е проектите на двете общини,  които мислят да търсят европейско финансиране за него. Целият процес обаче ще отнеме години, дотогава общините трябва да поддържат пътя, а това се вижда, че не се прави съвсем добре.