Колко е нужно на един посетител на мола в празничните дни да стане „инвалид”? Липса на паркомясто в близост и малко мързел да потърсиш такова.

Читател на TrafficNews успя да заснеме цели четири „инвалида”, с коли за десетки хиляди лева, само на няколко метра разстояние. Какво обединява всички тези шофьори? Нито един от тях няма инвалиден стикер, но всички са тарикати и са решили да ползват специално обособените места за хора с увреждания. Дали заради липсата на обикновени паркоместа или просто защото са по-близо до входа на търговския център, не е ясно, но и всъщност няма значение.

Снимките са направени в мол Пловдив в късния следобед на 27 декември. Въпреки хубавото време търговският център е бил препълнен, но с малко търпение са се намирали и свободни паркоместа, без да се налага да се заемат специалните такива.

Правилата са си правила и трябва да се спазват, а манталитета - той просто трябва да бъде изкоренен, но е нужно и малко самосъзнание и зачитане на елементарни закони.

TrafficNews.bg благодари за активното гражданско отношение на всички читатели, които ни изпращат снимки и видео на нередностите.

Ако и вие имате снимки, видео или информация за каквито и да било нарушения – изпращайте ги на фейсбук страницата на TrafficNews или на имейл: redaktor@trafficnews.bg.