За бездомни кучета, които са били кастрирани и захвърлени край Кърджали, сигнализира Илия Първанов във Фейсбук. Той и няколко други граждани са намерили животните в безпомощно състояние, като твърдят, че нечовешкото отношение е от служителите на приюта в Кърджали. Те молят за помощ, за да бъдат спасени животните, които още са кървели от интервенцията, когато са били намерени.

Ето и целия разказ, без редакторска намеса:

"Ето това са мръсните ризи на Кърджали!

4 кучета, упоени и с кървящи кастрации. Изхвърлени извън града от изродите в приюта, и читирите трепереха ужасно, захвърлени в снега, без да могат да се изправят от упойката, виещи от студ и болка!

На същото място извън града тези от приюта бяха изхвърлили кучета, след което миналия месец ловците ги разстреляха с близо 30 сачми!

Споделете навсякъде, защото това вече не се търпи!

Цяла България трябва да научи, в противен случай, мъчението на животинките ще продължи!

Има съдебни дела, сигнали и какво ли не срещу приюта в Кърджали и той продължава да си работи и да бъде един от най-мизерните приюти в България, откъдето постоянно изчезват животни. Последно преди 3 дни, взеха 2 малки кученца зад блока, върнаха едното бито и куцащо с единия крак и казаха, че не знаят къде е другото.

Случвало се е да намираме осиновители за куче от приюта, а служителите след това да го дават на свои близки и да ни искат 150лв. за кучето. Случвало се е да прибират кучета, след което доброволците да ги намират, изхвърлени на 10-20км. извън града. Случвало се е да намират трупове зад оградата на приюта. Доброволци са ги проследявали до изоставено село, където ги изхвърлят, за да подивеят от глад и да умрат. Как може този концлагер за животните да продължава да работи?

Това трябва да стигне до медиите и да се разпространи навсякъде, защото в противен случай животни ще продължават да бъдат убивани, ще продължават изчезват, ще се продават незаконно и ще се газят закони, както си искат.

Всички в България повтарят, че ако има ужасен случай за животно, то в 90% от случаите е от Кърджали. Не се чудете защо, трябва да се вземат мерки от всички организации и хора, които ги е грижа за животните в България.

Това, което успяхме да направим, е да ги покрием с юргани и одеяла, за да се стоплят поне малко. Беяз им сложи бутилки с топла вода. Търсим спешно вариант да ги преместим от там. Някоя организация, ако ги поеме, ще им спаси живота.

Също така кучетата са с нови ушни марки, които са с острие като на игли от вътрешната страна. Кой изрод е одобрил такива марки?????"

Очаквайте продължение!

 

 

Ето това са мръсните ризи на Кърджали! ???? 4 кучета, упоени и с кървящи кастрации. Изхвърлени извън града от изродите в...

Публикувахте от Iliya Parvanov в Четвъртък, 28 януари 2021 г.