Заразата от коронавирус в Кърджали е пренесена от столицата. Лекарка от "Пирогов“, която от 5 юни е доказан с PCR тест носител на COVID-19 е пристигнала в родния си край със симптоми на коронавирус. Вероятно е искала да избегне 28-дневна карантина в столицата и отпътувала за Кърджалийско.

До онзи момент обаче жената контактувала с изключително много хора и дори била на посещение в местната болница. Тези обстоятелства обаче тя прикрила. Първоначално тя заявила, че не се е виждала с никого и отказала да посочи къде точно е ходила, съобщава rodopi24. 

Младата жена е от село в община Черноочене. В момента е поставена под карантина в Кърджали.
Повечето от новозаразените, поне 10 от тях, са контактни с младата лекарка. Те се оказали нейни близки, две лекарки, санитарка и пациенти. Един от всички заболели е починал.

Ще трябва да се установи дали в случая има нарушение на закона. Ако такова бъде установено,  ще бъде сезирана прокуратурата.

17 са новозаразените с COVID-19 област Кърджали, като 11 от тях са само в последното денонощие. 12 от 17-те са в населени места в община Черноочене - Водач и Ябълчене, а 5 - в областния център. Данните са за периода от 5 юни до 11 юни.
В болница са 6-ма, другите 11 са на домашно лечение. 3-ма от заразените са лекари.