И тази седмица не липсват нарушители из пловдивските улици.  В седмичната ни рубрика „Изцепки на колела” този път намериха място петима шофьори, които бяха заснети от читатели на TrafficNews.bg в крачка.

Въпреки че спирането по тротоара се превърна в ежедневие това все още прави впечатление на будни граждани, на които им се налага да минат през пътното платно, за да заобикалят наглеца. Това, че е редовна практика не го прави законно!

Ето ги и нарушителите:

Първата снимка е направена на улица „Недялка Шилева” в район Тракия. Ето и какво е събудило възмущение в нашия читател:

„Изпращам снимка на поредния шофьор, паркирал безобразно, при наличие на празни паркоместа. Тъжното е, че вечер няма институция, която да реагира при подаден сигнал за подобно безобразие. Лично съм пробвал два пъти.”

 

Продължаваме с наглец, паркирал Ауди върху тротоар в Кючука. Според пловдивчанинът, който ни изпрати снимката не става въпрос за единичен случай, а за редовна практика.

Ето и още един, който е решил, че тротарът е паркинг и пешеходците нямат място там.

Друг наш читател се е възмутил е превземането на инвалидните паркоместа пред магазин "Джъмбо" от хора, които нямат стикери.

"Как може един да паркира в най-отдалечения край на паркинга, защото няма места, а друг да спира без капка срам на инвалидните места", възмущава се очевидец.

В последния случай пък, шофьори са решили просто да си спрат на самата улица и да запушат изхода й.  Улицата се намира до "Цар-Симеоновата градина", а снимките са от фейсбук: