Обещаната доза пътни нарушения в Пловдив е факт! Време е за тазседмичната селекция на рубриката "Изцепки на колела", събрана прилежно, благодарение на нашите неуморни читатели, които съблюдават за спазването на закона.

В днешното издание: погазването на трева, закони и тротоари, паркиране по озадачаващ начин, зарязване на колата по средата на пътя и накрая сюрпризът - да пътуваш с номер, който явно злополучно е маскиран с модерните фолиа, против скъпи снимки. 

Нарушенията по пловдивските пътища не стихват. Неправилно паркирали, препречващи нелепо пътното платно под претекст „престой“, отнемащи предимство, изпреварващи нелепо… има колорит, разнообразие и най-вече изобилие от всеки вид проявена несъобразителност, непукизъм, та чак до арогантност, от шофьорите.

Време е "Черната фотокнига" на нарушители в Пловдив да се разлисти:

1. Читател на TrafficNews.bg се възмущава:

"Поредният, на който днес ще му подарят диплома за "вишо" в УХТ и решил, че за него правила не важат - днес вероятно раздават дипломите, защото не е единствен "умник", нагазил в зелената площ!".

2. Ако успеете да паркирате зад тези казани ще получите "Оскар" за маневриране, но и "Златна малинка" за изборът.

Нашият читател определя ситуацията със спряната сотаджийска кола като "наглост" и вероятно пешеходците по тротоара на ул. "Леонардо да Винчи" споделят мнението.

3. Кола спряла в буквалния смисъл по средата на пътя - ул. "Братя Шкорпил", кв. "Кючук Париж".

"Едвам минават коли в момента през улицата и няма възможност да се паркира друга кола на свободното място. Иска собственикът на колата да се види и да на се засрами! Защото аз знам, че абсурдите ще продължават винаги в нашата държава, но поне срамът ще се почувства, ако се види от страни!", надява се нашият читател. 

4. И накрая... Гледаш - не видиш, скъсяваш дистанцията - пак не видиш.

Дали това не е куриозен опит за използване на фолио срещу камерите на КАТ? Дали човекът си е помислил, че ще си спести скъпа снимка. Ох, ако беше зад него полиция, снимката щеше и за спомен да си я иска.