Предният "инвалид" паркира на "синьо" място в Пловдив. Нещо повече, водачът на хасковски Volkswagen безцеремонно спрял на обособените за хора с увреждания паркоместа пред Първо районно в квартал Христо Ботев-Юг.  

Колата не разполага с никакви индикации, че шофьорът е с увреждания и има право да спира на “сините места”. Не е прецедент водачите в Пловдив да нарушават правилата, оставяйки автомобилите си "за кратко". Проблемът не е за тях, той идва за тези, които наистина имат потребност от обособените паркоместа.

Както в този случай, в който Volkswagen-a попречи на човек с увреждания да се ползва от правото и удобството, което му се полага:

“Спрял е на инвалидното място. Сега няма къде да паркирам, а този човек дори нямат стикери на предното стъкло или на таблото”, споделя пред TrafficNews гражданин с увреждания, докато търси къде би могло да паркира автомобила си.  

 

 

Още по темата: 

 

Инвалид с Порше на паркинга на Кауфланд в ТракияВодачът, окупирал непозволеното място, бил във видимо отлично здравословно състояние