Подземни контейнери в центъра на Пловдив преливат от боклуци. За това сигнализираха читатели на TrafficNews.

Тези съвременни контейнери пестят средства за подмяна, не могат да бъдат обект на палежи или вандализъм. Също така спират разпространяването на неприятни миризми и предотвратяват ровенето и разнасянето на отпадъци от хора и животни, но не и в този случай.

Неприятна миризма и извиращи боклуци са честа гледка на ул. „Отец Паисий” при част от контейнерите, които са разположени в близост до пицарии и заведения на Главната.

На съдовете е описано, че изхвърлянето на отпадъци извън тях е забранено, като са предвидени и санкции за нарушителите. Глоби от 300 до 1 000 лв. грозят физически лица, а еднолични търговци или физически лица могат да получат санкции от 1 400 до 4 000 лв.

В този случай обаче наказани няма, а ежедневно от съда, разположен в близост до PizzaLab извират отпадъци. Гражданите смятат, че виновни за това са именно заведенията в близост до контейнера и то не толкова клиентите, а служителите им, които изхвърлят голяма част от отпадъците около съда, въпреки забраната.

Разположените на метри от него три други контейнера от такъв тип са доста по-приветливи и чисти.

Чували с боклуци се струпват и до известната пицария, като граждани смятат, че такава гледка в центъра на Пловдив е крайно неприятна и не би трябвало да я има.

Според читатели гледката от снимките дори се счита за „приветлива” в сравнение с картинката, която можем да видим вечер към 21:00 часа.

„Минете оттук през вечерта и ще видите за какво гнусотия става въпрос. Буквално всичко е обсипано с чували, а миризмата, която се носи е ужасна”, разказват гражданите.

Очакваме общинските власти да вземат отношение по въпроса. Все пак само преди няколко дни, Пловдив бе обявен за една от най- добрите европейски дестинации. Такива гледки обаче едва ли са привлекателни за туристите.