Грета е едно от кучетата, които са живели в дома на някой, преди този някой да реши да ги изхвърли. Такива като Грета са десетки, тъй като за съжаление в България никой не контролира нито начинът по който собствениците се грижат за домашните си любимци, нито пък има контрол върху размножаването на животните. За късмет Грета се е озовала пред вратата на един човек, който се е смилил над нея. 

"Сгушена, трепереща, нещастна.Не знам за вас, но аз такова същество не мога да го отмина. Опитах се да я погаля, та изскимтя от болка.Огледах я–цялата в рани.Може би от нахапвания, а може и да са я стреляли със сачми, кой да ти каже?
Не можах да устоя на молещия ѝ поглед и ая заведох в клиника. Обработиха ѝ раните и откриха, че е в напреднала бременност" разказва Емил Маджирски. 

Членовете на фейсбук групата "Аз обичам Бигъл" се обединяват около каузата да помогнат на пребитото кученце. Те събират пари, за да покрият лечението й и търсят стопани, които да приютят Грета и бъдещите й палета. 

Ето какво написа Емил Маджирски в поста си в групата:

Някога Грета е имала своя Човек.Живяла е при него, обичала го е, радвала му се е, посрещала го, изпращала го...неща, които всяко едно куче върши за човека си.Вероятно и той ѝ се е радвал.До момента, в който разбрал, че е бременна.
Човекът, разбира се, е можел да я предпази от тази бременност.Може ля да ѝ направи хубава ограда, за да не прескачат влюбените ухажори.Можел е просто да я кастрира.Можел е...Много неща е можел.Но не ги е направил.И когато разбрал, че тя ще си има бебета е избрал лесно за него решение–натирил я.Може и да спи спокойно след това действие, знам ли?
Лутала се Грета насам-натам, пъдена, бита от други кучета, нещастна, неразбираща защо Човекът ѝ е причинил това?Та нали тя го обича???И така, лутайки се и бягайки от всичко враждебно, което я заобикаля и застрашава нея и бебетата ѝ се оказва пред входа на блока, в който живея.

В момента за нея се грижат във Ветеринарна Клиника Симеоново.Оказа се много кротка и послушна, но страшно уплашена.След като роди ще се наложи да се грижим и за малките–трябва да им намерим дом.
Молбата ми е: Хора, бъдете Човеци!Помогнете на едно добро същество да намери своя нов Човек.Споделяйте!