Гърмежи, свистене и пукотевица се носят от всички краища на Пловдив. Градът е „бомбардиран” от пиратки и всякаква пиротехника през последните два дни. Усещането за приближаващата нощ на 31 декември все повече се носи във въздуха, а и през терасите.

Пловдивчани се свързаха с медията ни, за да изразят възмущението си от целодневната атака в Пловдив. По думите им от два дни гърмежите са все по-осезаеми и все по-чести.

„В Кършияка е като на война. Отвсякъде гърмежи, свистене на фойерверки. Хората се радват на наближаващата Нова година, но по-възрастните ни подлудяват. Няма обед, няма следобед-навън се гърми”, оплаква се пловдивчанка.

Тя разказва, че в Гагарин, в следобедните часове никой не е можело да си почива. Хлапета са мятали бомбички почти час през терасата на един от блоковете на улица „Борба”, докато възрастен мъж не им е направил забележка.

Подобна е била ситуацията и в останалите квартали на Пловдив. Очаква се „бомбардировките” да продължат и идните дни.

Междувременно полицията в цялата страна извършва проверки по базари и тържища за незаконна продажба на забранени пиротехнически изделия. 

Статистиката на вътрешното министерство сочи, че преди година по време на коледните и новогодишните празници има осем инцидента с фойерверки.

Извършени са над 4000 проверки, от които са засечени 40 нарушители. 

Нова мащабна полицейска операция в цялата страна - следят за незаконни пираткиИзвършени са над 4000 проверки, от които са засечени 40 нарушители