Роми отново драснаха клечката на тоновете изхвърлени строителни отпадъци под моста на Ален Мак. Пламъците обхванаха строителни материали и боклуци, сигнализира читателка на TrafficNews. Черните кълбета дим обгазиха не една или две жилищни гради в района. Инцидентът стана вчера следобед и отново вбеси жителите на пловдивсклия квартал.

По думите на пловдивчанката, група роми, сред които и малки деца, всекидневно се навъртат около двете гондоли със смет. Те вадят всеки чували от контейнерите, за да търсят ценни материали. Остатъците обаче биват оставени на земята и сметището е налице. През месец или по-малко, боклуците биват запалени и жителите на половината квартал едва дишат. 

„Всичко беше в дим. Пътят покрай болница „Свети Иван Рилски” не се вижда от пушеците. Миризмата се пропиваше дори през затворените прозорци на автомобила. В дома ми бе същото. Налага се да затворим прозорците, защото не се дишаше”, разказва гневната пловдивчанка.

Тя добави, че това не е прецедент и хората в квартала възнамеряват да входират подписка срещу сметището в институциите.

„Ще сезираме ОП „Чистота” с настояване да бъдат премахнати двата контейнера за строителни отпадъци. Ще се обърнем и към кмета на район „Северен”, тъй като въпросното сметище се намира в територията на Кършияка. Това бездействие от страна на институциите, се отразява на нашето здраве”, коментира пловдивчанката.

Наш репортер се свърза с шефа на ОП "Чистота" във връзка с проблема и недоволството на пловдивчани. Димитър Георгиев заяви, че действително двете гондоли са на общинското дружество, поставени за нуждите на хората. 

„Проблемът не е в съдовете за смет и смятам, че дори да бъдат премахнати, сметището ще продължи да съществува. Многократно сме правили акции на въпросното място, имаме не малко глобени. Подобна ситуация имахме в Шекер махала – след сигнал на хората премахнахме контейнерите за строителните материали, но сметището не изчезна. Ще потърсим вариант къде да бъдат изместени двете гондоли и ще направи анализ, дали ще помогне”, заяви Георгиев.

Неведнъж TrafficNews  сме разказвали за подобни инциденти. В един от тях ви показахме, как пловдивчанин бе нападнат с обиди и реплики след забележка. Той бе направил дори и видео на нарушителите, но същите  са поискали сметка от него защо снима, както и кой е той, че им нарушава спокойствието.

Докога? Роми отново палят боклуци в Кършияка, обгазяват цял кварталПловдивчанинът е бил нападнат с обиди и реплики, нарушавал им спокойствието

 

Половината Кършияка – обгазен, роми отново запалиха незаконно сметищеДо кога ще търпим да ни тровят, пита жителка на квартала