Роми отново запалиха незаконното сметище под моста на Ален Мак в Кършияка. Наш читател е уловил действията на жители от Арман махала.

Непосредствено до контейнера за строителен отпадък, група роми, сред които и малки деца, са запалили част от сметта на земята. Дали с цел да се стоплят или да извлекат ценни метали от строителния отпадък, може само да гадаем. Факт е обаче, че кълбета дим са се понесли из целия район.

Проблемът не е от днес или вчера. По думите на пловдивчани, почти всеки ден ромите палят строителните отпадъци. Всичко е в дим, а миризмата непоносима.

„До кога ще търпим това? Сега е зима и не отваряме тераси и прозорци. Лятото обаче е кошмар. Всеки ден е това. Дишаме отрова. Отново някои жители на града демонстрират недосегаемост, правят каквото поискат. Контейнерът за строителни отпадъци се изпразва от ромите, боклука е разпилян отстрани, търси се нещо ценно. Кой ще изчисти? Служителите на Община Пловдив, с нашите пари от данъци. Нима тези хора плащат такси?”, възмутено пита наш читател. Мъжът е гневен, тъй като всеки ден е свидетел на палежите, а домът му е в близост до дима и пушилката от заплените материали.

Когато е направил видеото, което е предоставено на медията ни, пловдивчанинът е бил нападнат с обиди и реплики. Ромите са поискали сметка от него защо снима, както и кой е той, че им нарушава спокойствието.