Фекални води се стичат по северния склон на Бунарджика и се "вливат" в една от най скъпите улици на Пловдив - "Волга", съобщиха възмутени пловдивчани пред TrafficNews.bg. Отходните води се леят безпрепятствено през скъпоструващите имоти,  а собствениците им са в патова ситуация. Колкото и невероятно да звучи канализацията за обратни води, която очевидно се ползва от няколко имота, виси буквално във въздуха, а слизайки надолу по склона, тя вероятно е спукана и от нея се леят ескременти. 

"Ужасно се, по улицата текат фекалии, тоалетни хартии и всякакви други отпадъци. А тук живеят стотици хора. Минават деца. Страхуваме се, че ще избухне някаква зараза. Трябва да се вземат незабавни мерки, тъй като температурите се вдигат и ще става все по-зле" коментират хора, живеещи в района. 

Тръбата за обратни води е вързана за имот, в който има вдигната незаконна постройка, която заплашва всеки момент да се срути по склона. До преди два месеца там е живеел възрастен мъж, който сам си достроявал съществуващата къща, очевидно без необходимите документи. Кирил Кляндев починал на 92 години и имотът останал на неговите наследници, които са го обявили за продажба. 

Междувременно обаче в дворовете на долното ниво от постройката падат греди и боклуци. "Някой трябва да вземе спешни мерки, защото може да пострада дете или възрастен" тревожат се жители на ул. "Волга". Те са пускали жалби преди 2 години, но от районната администрация не са взели необходимите мерки, тъй като собственикът не ги е допуснал в имота си. 

"Имаме получена жалба в района и работим по случая. Назначил съм разширена комисия, съвместно с представители на ВиК, които ще отидат на място и ще направят подробна оценка. До края на седмицата специалистите ще бъдат на място. След това ще вземем административни мерки по ЗУТ, а глобата за неизпълнение на нашите указание е от 1000 до 5 000 лева", коментира за TrafficNews.bg кметът на район "Централен" Георги Стаменов. 

Според бай Христо, когото хората в квартала наричат "кмета" на Бунарджика, проблемите са заложени още при застрояването на хълма в началото на 20- ти век. "Съвпаднали са две много тежки кризи - Чирпанското земетресение и прогонването на българите от Егейска Македония. Много от хората, останали без домове са дошли в Пловдив и започнали да търсят място за живеене. И много от тях са  вдигали буквално за дни къщите си, разказва пловдивчанинът. Сега интересът към района е много голям, но инфраструктурата е в доста окаяно състояние.