Фалшив профил използва персонажа на популярния инфлуенсър и еротичен модел Велислава Георгиева, за да проси в интернет. Мнимата личност, която се представя с имената Цветелина Георгиева, моли хората за съдействие – най-често за дарение на вещи – дрехи и обувки, или храна.

Припомняме, че еротичният модел, наричан още Вели Отвертката, стана известна с профила си в платформата OnlyFans, създадена за разпространение на еротично или порнографско съдържание срещу заплащане. Младата българка е популярна още и с персоналните поздрави за поводи, които могат да бъдат поръчани и изпълнени от нея.

 

Мистериозният профил във Фейсбук не случайно е откраднал част от снимките ѝ, които тя е качила в личния си Instagram профил. Вероятно заради провокативната визия на Вели публикацията на фалшивия профил успяват да достигнат до много потребители, като голяма част от тях изразяват готовност да помогнат. В коментарите откриваме много профили на благосклонни мъже, които се опитват да установят контакт на лично съобщение, за да предадат поисканата помощ. Споделят обаче, че рядко отговаря на призивите им да дарят. И така и не става ясно дали въобще се е стигнало до безвъзмездна помощ.

Оставен е и телефонен номер за контакт. При опит да се свържем с него обаче установяване, че той е изключен.

Ето и текст от публикация (без редакторска намеса), в коментарите на която има няколко мераклии да окажат съдействие:

Искам да попитам приятели, дали бихте дарили ваши дрехи - маратонки, обувки за едно момче което няма такива възможности, бедно момче е.. XL размер дрехи, 43 номер обувки и маратонки.. Който би искал да помогне да ми пише лично съобщение.. Нека преди всичко да бъдем добри.. Дрехите трябва да бъдат чисто нови. . Иначе не се приемат втора употреба носени дрехи.. На никого няма да му, е приятно такива неща да облича.. Просто казвам каквото трябва..“

Прави впечатление, че вещите, които се търсят, са основно за момче или за семейство в неравностойно положение, което не може да осигури вещ за детето си. В единия случай се моли за лаптоп.

Искам да попитам някой дали би подарил лаптоп на едно семейство което няма такива възможности да си купят за детето им. Защото то не е добре.. Поне ще направите някой щастлив поне малко...“.

 

Не е изключена възможността фалшивият профил да се поддържа именно от тийнейджър, открил алтернативен начин да си набави желаните вещи.

Иначе останалите социалните мрежи, създадени от представящия се за Цветелина Георгиева, откриваме хиляди последователи. Единият фалшив Instagram профил например има 3 600 последователи, докато другият едва 1000. За справка – във въпросната социална мрежа Вели Георгиева се радва на над 138 000 последователи.

Истинският профил на Вели Георгиева: