Полицаите от 6-то районно са били вдигнати по тревога, след сигнал за две изчезнали деца. Вчера преди обед родителите на 8-годишната Дария подали сигнал, че момиченцето не е в училище "Петко Р. Славейков", където била на занятие по английски. Служителите на реда веднага се задействали и час по-късно намерили двете момиченца близо до домовете им на ул. "Радко Димитриев". Междувременно бегълките успели да посетят „Макдоналдс“ и да се забавляват на една детска площадка в квартала. 

Въпреки че историята е приключила с happy end, дядото на Дария Иван Величков смята, че учителите носят вина за изчезването на децата. "Оставили са ги без надзор. В училището няма охрана, а двата входа са отворени. Това е недопустимо. Знаете ли какво преживяхме в тези два часа, в които от детето нямаше и следа?!" коментира Величков, който днес се свърза с репортер на TrafficNews.bg

Директорът на ОУ "Петко Р. Славейков" г-жа Димка Врачева обаче е категорична, че учителката, която е била с децата, не е напускала поста си, а двете момиченца са напуснали училището без да се обадят на никого.

"Те изучават английски по европейската програма "Твоят час“. Всеки ден са по 4 часа в клас и родителите са много доволни. Инцидентът е станал в малкото междучасие, когато децата и госпожата са били в коридора. Едното дете се е сетило, че си е забравило чантичката с джиесема и парите и решило да си я вземе без да се обади на никого. Заедно с другото момиченце самоволно са напуснали, въпреки че цялата година ги инструктираме, че не трябва да излизат извън пределите на училището без придружител. 

Разбира се няма как през лятото да поддържаме охрана тук, тъй като тя струва 1 800 лева на месец, а не разполагаме с такъв бюджет. Това може да се случи на всеки учител, колкото и внимателен да е. За съжаление родителите не дойдоха да се срещнат с мен, а предпочетоха да се обърнат към медиите. Ще бъде жалко, ако заради тази случка, догодина прекратим проекта, защото той е изключително полезен за децата", заяви пред TrafficNews.bg г-жа Димчева. 

"Благодаря на началника на Шесто районно г-н Кирков, който много бързо се задейства, и служителите му успяха да намерят децата преди да се е случило нещо лошо. Надявам се обаче инцидентът да не остане без последствия", заяви Иван Величков.