„Старата тоалетна в парк „Рибница” не функционира от края на миналия век. Тя ще бъде почистена, затворена и изолирана, така че да не се превръща в сметище". Това обещание бе дадено на 3-ти юни от директора на ОП „Чистота” Димитър Георгиев.

Обещание, което обаче не бе ангажирано със срок. Именно поради това, старата тоалетна все още разнася неприятна миризма и загрозява парк „Рибница”. Изминаха повече от 2 месеца от публикацията на TrafficNews, в която ви показахме отблъскващата гледка в най-голямата градина в Кършияка.

Граждани показаха и начина, по който се стопанисва и почиства парка. Семки, фасове, опаковки, бутилки и прочие бяха запечатани в тревните площи и около пейките от наши читатели. Тогава от общинските предприятия – „Чистота” и „Градини и паркове”, заявиха, че ситуацията е прецедент и че всеки ден се чисти. Въпреки това вече два месеца пловдивчани се сблъскват само с думите на представителите на двете дружества.

Алеите тънат в мизерия, а тревните площи са отрупани с боклуци, твърдят пловдивчани.

"През деня жените с метлите само метат боклука в двата края на алеите, но не го събират. Едни и същи опаковки от вафли, кутии от цигари и дори дребни боклуци седят на едно и също място дълго време. Не може да де съгласим, че всеки ден се чисти. Надявахме се на бърза реакция относно неработещите тоалетни. В топлото време около тях не се издържа. Мирише неприятно чак до детските площадки", разказва пловдивчанка.

Пловдивчанка: Парк „Рибница” е тотално занемарен, децата ни играят в мизерияОП "Градини и паркове" и ОП "Чистота" отричат твърденията, чистило се всяка сутрин

Тя добави, че откакто паркът е създаден, асфалтът не е подменян. Има дупки и неравности, което възпрепятства нормалното преминаване на майки с колички, които се стремят да не попаднат в разбитите алеи с дупки. За сега централната алея е добре, но е въпрос на време да се компрометира.

По думите на жената единствено от ОД МВР са взели мерки след репортажа ни, като няколко акции бяха извършени в парка. Служителите на реда тогава проверяваха масово хората в парка за лични карти, документи за регистрация на кучетата, като именно това са и най-честите глоби.  

Нова хайка на полицията в парк „Рибница” - глобяват наред неизрядни стопани на кучетаГлобите бяха най-вече заради липса на документи за домашните любимци

Тогава доста хора бяха глобени заради липса на документи за регистрацията на кучетата. Много от глобените така и не разбраха колко е тяхната глоба. Имаше санкционирани хора и за липса на лични карти в тях.