Гръцкото правителство въведе нови изисквания за преминаващите туристи през граничните пунктове. От началото на август ще е необходимо всеки турист да носи със себе си квитанция за направена бяла магия срещу коронавирус. Междувременно всеки трети преминаващ се проверява дали разполага със светена вода в аптечката си, която е със сертификат от Светия синод, който важи в рамките на 72 часа.

Е, към този момент горенаписаното е в рамките на шегата и се надяваме така и да си остане, въпреки че след всички промени нищо чудно и някоя от смешките, разпространявани из социалните мрежи, да се окаже реалност. А те са много. За едни преминаването на границата с южната ни съседка е трагедия, а за други комедия. До врачки едва ли ще стигне, но предвид ентусиазма на много наши сънародници да опънат хавлията си на пясъка на Бяло море, няма да и да се учудим, ако започнат да търсят такива.

Предвид продължаващите опашки по границата, можем да заключим, че поставените препятствия от гърците не могат да уплашат българския турист. Даже го мотивират.

Отваряме скоба, в която ще отбележим, че за много хора не е въпрос на инат, а на вече платено капаро. В такива случаи парите са решаващ фактор в избора и взимат превес пред всичко останало.

Има и такива, обаче за които с капаро или без изборът е направен. Гръцкото фрапе, безплатният шезлонг и калмарите са решаващите фактори и нищо друго няма значение. Нито опашките по границата, нито въртенето на повече километри заради затварянето на пунктове, нито пък плащането за тестове. При тези случаи и след като видиш няколко поста във фейсбук с гордите слова „Преминах, ще успеете и вие“, „Всичко си струва, за да си в Гърция“, „Нищо няма да ме спре да ида на Бяло море“ и прочие е съвсем естествено и мрежата да роди и някоя и друга закачка.

Ето и какво още ще се изисква на границата с южната ни съседка, според зевзеците от социалните мрежи:

Квитанция за направена бяла магия срещу корона вирус

Светена вода със сертификат от Светия синод

Крило от прилеп

Косъм от Ленивец

Дезинфектант според зодията

Свидетелство за управление на подводница

Свободно владеене на Китайски език

Сертификат от Далай Лама за левитация

Диплома и снимка в профил и анфас на личния лекар

Бележник от 1 до 4 клас, подписан от родител

Първо паднало зъбче

ЕГН на домоуправителя, по адресна регистрация и лична карта

Рисунка(може и да не е цветна) на мястото , където ще пребивавате в Гърция

ВАЖНО! И всичко това само, ако вече сте предали тава с мусака на дежурната смяна на ГКПП „Промахон-Кулата“