Ние само за малко! Така три ученички се  оправдаха пред наш репортер, след като паркираха след знака "Забранено влизането" на алеята на сахат тепе, която води към Часовниковата кула днес сутринта. Момичетата учат в близката професионална гимназия, но очевидно не ползват градски транспорт, а идват на училище с кола. За да си спестят парите за синя зона, те са готови да нарушат правилата. 

За съжаление не са единствените. Алеята почти ежедневно се ползва като паркинг , а глоби на нарушителите не се налагат. При липсата на наказания и превенция, алеята особено през почивните дни прилича повече на паркинг ,отколкото на място за разходка. 

Според Общинска полиция, липсата на знак „Забранени са престоят и паркирането”  пречи на служителите да глобяват нарушителите с фиш.  

Публична тайна е , че общината е в тежко финансово състояние, но все пак сигурно ще намери пари да сложи знака, който ще й донесе солидна печалба, ако нарушенията продължават. Другият вариант е да направим SMS кампания, за да съберем пари и да подарим знака на общината за Коледа и да се надяваме да намерят време догодина да го сложат. Защото през 2023 -та явно нямаха.