Ако решите Дядо Коледа лично да предаде подаръците, закупени от вас за децата ви, и сте от Пловдив, ще трябва да се бръкнете за петдесетачка. Екстрата включва пристигане на Добрия старец до дома ви с негов транспорт (дори и да нямате комин!), дрънкане с коледни звънчета пред вратата, раздаване на вашите подаръци от негов чувал, а за разкош (и с малко повече пари) Дядо Коледа може да е придружен и от Снежанка. Е, джуджета и елфове не се предвиждат, но в еуфорията кой ще ти забележи тази липса...

Досущ като Добрия старец жриците на любовта масово обявяват коледни промоции и предлагат "пакет услуги" за... пак за 50 лева. На всичкото отгоре го предлагат за цял час, докато посещението на Дядо Коледа обикновено се ограничава с 20 минути. Като добавим към това и различния подход на обичания от всички деца по света старец и не по-малко тачените труженички към събитието "Коледа", нещата изглеждат така:

- офертите на Дядо Коледа за Бъдни вечер и Коледа автоматически се променят, като тарифата му скача почти двойно. 

- пак на Бъдни вечер и Коледа проститутките под тепетата предлагат промоция - 30 лева за орален секс, и то без ограничение във времето.

Схващате разликата, нали? Единственото ни успокоение е, че Дядо Коледа носи подаръци и на непослушни деца...