Дежавю? Литри неопределена течност се изляха по улиците на Белащица и образуваха „водна пързалка“. Спомен от миналото – водите с неясно съдържание идват от резиденция „Алхимикът“ на д-р Невен Енчев.

Тази ситуация въобще не е прецедент в историята на местността, а през 2017 година TrafficNews публикува серия от материали, свързани с „войната“ между жителите на района и д-р Енчев.

4 години по-късно местни жители отново се обърнаха към медията ни, за да изкажат недоволството си от отношението на собственика на резиденцията. Според тях течността, идваща оттам е именно фекална вода, която попива в почвата и наводнява улиците им.

Д-р Невен Енчев обаче категорично заяви, че водите не са отводни:

„Какви фекални води, това не са фекални води. Това е дъждовна вода, която източваме. Между сградите има басейн, който се напълни заради валежите. Ние я извеждаме, тъй като все още поставяме плочки в него“, коментира Енчев пред TrafficNews.

В отговор на въпроса редно ли е течността да се излива свободно по улиците, д-р Невен Енчев обеща, че ще помисли за вариант, в който водите да се извеждат на друго място.

 

Фекални реки заляха Белащица, край резиденцията на д-р Енчев замириса СНИМКИ и ВИДЕОНови жалби и „Кафяви войни” в пловдивското село заради хотелите на здравния мениджър