Пореден сигнал за парти в хотелски ресторант с участието на фолк изпълнител и с повече от допустимите гости. Купонът този път е в Банско, съобщава "България он Ер".

Наздравици, весело настроение и силна музика в изпълнение на фолк певицата Десислава. Видеа, качени в социалните мрежи, показват как повече от 15 души празнуват рожден ден. Мястото и датата също са отбелязани в клипчетата - Банско, 12 февруари 2021 г.

Празненството продължава до ранни зори. Поне според едно от последните видеа, качено в 7 сутринта в събота. От управата на хотела потвърдиха за Bulgaria ON AIR, че в петък вечер в ресторант е имало рожден ден с участието на певицата Десислава. Според тях обаче хората са били около 12 и празненството е приключило в 22:00 часа.

И днес хотелът е пълен. Но никой от партито не се появи, докато екипът ни беше на място. А певицата Десислава не вдигаше телефона си. 

Работещи заведения се оказа, че има и в София. Два часа преди полунощ проверката на РЗИ и полицията започна от заведение в центъра на София.

При появата на проверяващите барманът дръпна завесите на входната врата и не допусна служителите на РЗИ и полицията в обекта.

Зад завесата се оказва, че барманът не е сам. Няколко минути по-късно проверяващите бяха допуснати в заведението. 

"Не се установиха клиенти в случая, осигурени са дезинфектанти за плот и повърхности, имаше само едно лице, което беше вътре – барманът, евентуално, ако има клиент, да предостави храна за вкъщи", каза Дария Велкова от Столичната регионална здравна инспекция. 

Проверката продължава с хотел и заведение на улица "Оборище", които са затворени. 

"Този обект не функционира, поставена е табела, че поради епидемичната обстановка няма да работи", допълни тя. 

Служителите на СДВР и РЗИ проверяват и няколко обекта за бързо хранене в кв. "Люлин", сграда със съмнение за събиране на хора и кръчма, всички те се оказват затворени. 

Проверяващите обаче не бяха допуснати в обекта и останаха да чакат пред него с часове. 

"В момента ситуацията е, че изчакваме, възможно е вътре да има персонал, но е възможно и клиенти, няма как да установим нещо, което не сме видели, затова ще изчакваме колкото е нужно. Няма как да се влезе със взлом, затова ще изчакаме, за да установим всъщност какво има вътре", посочи Велкова. 

Глобите за неспазване на разпорежданията на здравните власти са от 300 до 500 лева за физическите лица и от 500 до 2000 лв. за юридическите.