Войната между общината и бившия полицай и настоящ клошар Васил, който живее в парка под Бунарджика продължава. Бездомникът може и да е загубил няколко сражения, но веднага след това си отвоюва позициите обратно. 

TrafficNews.bg няколко пъти  разказа как бивш полицай се е нанесъл и живее в градинката в подножието на Бунарджика и живее необезпокояван между дърветата. Периодично служители на ОП "Паркове и градини" разтурят хасиендата на клошаря Васил, който  се е самонастанил в парка над аптека "Мальовица". След поредния сигнал служители на Инспектората прогонват скитника от парка, служители на "Чистота" почистват района от натрупаните килими, дюшеци, юргани и домакинска посуда.

Но няколко дни по-късно Васил се връща отново и вдига нов бивак. Кръгът се завърта отново - съседите пишат жалби, служители на район "Централен" прогонват натрапникът и след това той отново се връща. 

 

И в момента в парка отново са забити колове с телове и накачени по тях юргани, одеала и килими, които  Васил е превърнал в импровизирана ограда на "имота си". Построил си е нов апартаментс кухня, спалня и трапезария.  

"Каза, че не му пука от никого и няма да си тръгне от тук, защото тук била къщата му. И никой не може да го прогони", разказаха съседи, които вече не вярват, че проблемът може да бъде решен. 

"За съжаление това се повтаря многократно. Проблемът с клошарите е, че когато ги изгоним от едно място, те се настаняват на друго. Тази пролет предстои  ремонт в парка и се надявам да решим проблема с бездомника" коментира за TrafficNews.bg кметът на "Централен" Георги Ставменов.