Поредна безумна маневра на пътя за малко да доведе до инцидент. За това сигнализира пловдивчанин, който се натъкнал на цели двама нарушители на светофара между булевардите "Източен" и "Санкт Петербург". Мъжът приближавал светофара в посока надлез "Родопи", когато бил засечен от друг автомобил. За късмет, светофарът бил светнал в жълто и шофьорът намалявал скоростта.

"Господина с баничарката от крайна дясна лента беше решил, че да чака на светофар, заедно с останалите участници в движението, му е под нивото. Направи забранена маневра и ми отне предимството, пресичайки ми пътя пред светофара и заставайки диагонално пред мен. За общ късмет светофарът за моята лента светна в жълто и съответно намалих с идеята да спра като първа кола, но този човек ми пресече пътя. Скочих на спирачките, за да избегна ПТП, създавайки предпоставка за това и на колите зад мен", разказва потърпевшият. Само бързата реакция го спасява от инцидент в натоварен час в петъчната вечер. 

Докато чакали светофара да светне в зелено обаче, друг водач решил да си спести чакането, маневрирайки между лентите. В крайна сметка, лъскавата "Е класа" се престроила почти в кръстовището, заобикаляйки няколко автомобила и пресичайки пешеходната пътека. 

Мъжът твърди, че това съвсем не е единичен случай.

"Това е само една от трцифрения брой случки, на които съм бил свидетел. Да шофираш в рамките на ограниченията е крайно зле прието от масата хора по пътищата", коментира той пред TrafficNews.bg.