Смрад, боклуци, изпражнения и бутилки от алкохол- това е картината пред междублоково пространство в района около бившия Пазар Чайка на бул. Христо Ботев 119. Мястото, което е близо до центъра и всекидневно преминават множество пешеходци и деца, е превърнато от бездомници в собствен имот и пространство за санитарни нужди. За това сигнализираха до TrafficNews читатели, които работят и живеят в района. Те са възмутени от поведението на клошарите и най-вече от липсата на каквато и да е мерки спрямо премахването им. По думите им те се притесняват за децата си защото въпросните са окупирали мястото и многократно употребяват големи количества алкохол.

В сигнала към медията ни се разказва за това как бездомниците - в частност един, който е с двигателни увреждания, са си поставили матрак и прекарват времето си там. Трудноподвижният човек дори спи на мястото и се изхожда в района до „леглото си ”. По думите на живеещи в квартала мястото е обсипано с боклуци и бутилки от алкохол и доста често към компанията на трудноподвижния мъж се присъединяват други двама-мъж и жена, с които заедно пият. Пловдивчани разказаха още, че те често си закупували спирт от близката аптека, който по-късно употребяват вместо алкохол. 

Дни наред в околността на сътворения хаос е присъствало и вързано агресивно куче, чийто собственик към този момент е влязъл в затвора, разказват още от  квартала. Животното е притеснявало хората постоянно и въпреки множеството отправени забележки към собственика, четириногото не е било премахвано от мястото му, напротив, дори се е опитвало да напада преминаващи.  

„Тези хора буквално са превзели един район, в който се носи ужасна миризма. Бездомниците са превърнали квартала на нерегламентирана тоалетна. Отглеждат агресивно куче, употребяват ежедневно алкохол и спят под козирката на блок, а тоалетна е пространството между два търговски обекта. Имам три деца и се притеснявам за тях. Всички в квартала многократно пускат сигнали във възможни институции, но няма особена промяна, защото те не напускат мястото", разказаха още от квартала. 

Безсилието на живеещи и работещи на мястото ги кара да входират сигнал, който е придружен с изготвена подписка срещу случващото се на адреса. 

Наш репортер се обърна и към полицията относно сигнала на пловдивчаните. След като от там са се самосезирали, заявиха, че постоянно патрули са реагирали на подадените сигнали, но е установено, че двамата посетители на инвалидизирания мъж всъщност имат адреси, като на дамата дори многократно са й налагани актове за борба с дребното хулиганство. От МВР добавиха още, че от днес със съдействието  на социални работници, трудноподвиният мъж  е бил настанен в социално заведение, а кучето също е премахнато от мястото.

Полицаите са изготвили сигнално писмо до кмета на района, за да може всички вещи да бъдат почистени от въпросния адрес.