Тежки клони продължават да падат на метри от майки с деца в парк в Кючука. Това се случва две седмици след като притеснена майка сигнализира до TrafficNews, че огромен клон се е стоварил върху пейка в близост до играещи деца. За щастие нито тогава нито в сегашния случай не е имало хора на пейката, но въпреки това уплахата е била голяма, споделя тя.

Тогава жената сподели, че в парка пред улица „Братя Бъкстон” 117 опасни клони падат изключително често и вече родителите са принудени да държат децата си далеч от мястото, предназначено за игра, заради възможността от неприятен инцидент.

„До момента абсолютно никой не е дошъл да провери тези дървета, за които алармирах по-рано. Трябва да се случи нещо страшно в нашата държава за да се обърне внимание. Крайно разочарована съм от абсолютно всички институции, но ще продължаваме да си търсим правата.

Продължават да падат големи клони и децата се принуждават да играят на пътя, явно на улицата безопасността е по-голяма от детския парк - срам нямат”, разказа жената.

На метри от майки с деца: Голям клон се стовари на пейка в пловдивски паркТам се събират десетки жители на квартала и е истинско чудо, че няма пострадали

След неприятната случка от преди две седмици, медията ни предаде сигнала до ОП „Градини и паркове”. От там заявиха, че директорът на предприятието Веселин Козарев е разпоредил спешна проверка за състоянието на всички дървета в парка. Ако има сухи и опасни клони, те своевременно ще бъдат премахнати, а екипът, който се грижи за чистотата в зелените площи на "Братя Бъкстон" пое ангажимент да прави по-чести уборки.

Въпреки това, жената отрича проверка да е била извършена изобщо и твърди, че никой от отговорните институции не е отишъл дори и да огледа района след като сигнализирахме за проблема до общинското предприятие.

TrafficNews продължава да следи темата!