Голям клон се стовари на пейка в парк в Кючука, на метри от майки с деца. За това сигнализира читателка на TrafficNews, която на косъм се е разминала с инцидент, който би могъл да коства живота на някого, споделя тя.

Паркчето се намира пред улица „Братя Бъкстон” 117, а неприятната случка се е развила в късния следобед на 3-ти август. Това е времето, в което обичайно там се събират десетки жители на квартала и деца, които си играят. Истински късмет е, че в момента, в който тежкият клон е падал, на пейката е нямало хора и се е разминало без пострадали.

„Пиша ви с разтреперени ръце. Тази вечер голям клон падна в парка на пейките, където стоим майки с колички и много други деца. За щастие тази вечер се бяхме настанили на съседната пейка. Време е общината да започне да поддържа и малките паркове.

Всяка седмица се събираме майки, деца и правим уборка, за да не играят нашите деца в мизерията, която „Чистота” позволява. Обещаха да направят нови съоръжения за игра, но само с това си останахме. Крайно време е някой да вземе мерки”, разказа читателката ни.

Медията ни предаде сигнала до ОП „Градини и паркове”. От там заявиха, че директорът на предприятията Веселин Козарев е разпоредил спешна проверка за състоянието на всички дървета в парка. Ако има сухи и опасни клони, те своевременно ще бъдат премахнати. Екипът, който се грижи за чистотата в зелените площи на "Братя Бъкстон" е поел ангажимент да прави по-чести уборки.