Тежка катастрофа на пътя убиец Пловдив - Асеновград! Нова катастрофа на пътя убиец Пловдив - Асеновград! Подобни заглавия са толкова често в медията ни, че вече са ни омръзнали. Омръзна ни и абсурдната безотговорност на шофьори, които най-вероятно живеят с мисълта, че са безсмъртни, а животът на другите не значи нищо за тях. А когато става дума за професионални шофьори... е, тогава възмущението ни е още по-яростно.

Какъвто е случаят с този шофьор на автобус, шпорещ със 120 километра в час по... естествено, пътя убиец Пловдив - Асеновград. Случката е от 13 май, 18,12 часа. Видеото е заснето от шофьор - читател на TrafficNews.bg, който кара непосредствено след автобуса и по собствения си километраж засича този на голямото возило. 

Сега учудвате ли се защо въпросният път е в Топ 3 на смъртоносните отсечки в страната? Чудно ли ви е защо тежките, кървавите, ужасяващите катастрофи с фатален край в Пловдивско нямат край? И са все по-често и по-често...

На този път натоварването е изключително голямо - над 23 000 коли за денонощие. Трасето се ползва от пътуващите към областите Кърджали, Смолян и Хасково. Свързва Пловдив с Асеновград, но прави и основните връзки с летището, с Бачковския манастир и с курорта Пампорово. От него се пътува и към предприятията в промишлената зона около Куклен. И на такъв път да караш със 120 км/ч, и то не само себе си, но и цял автобус хора... това вече не е просто безобразие. Това има друго име. Вие кажете какво.

Припомняме, съвместна кампания „Спри! Дай път на пешеходеца”  стартираха Traffic  Security, TrafficNews.bg и Виайлет такси от днес, която ще продължи две седмици. В този период екипите на Traffic  Security и водачите на таксиметрови автомобили, които работят за Виайлет такси, ще следят за нарушители на пешеходните пътеки в града. Те ще използват таблетите, монтирани на таблата на автомобилите, за да правят видеоклипове на нарушителите. След това записите ще бъдат предоставени на TrafficNews.bg, където ще бъдат публикувани.