Шофьор на една от най-натоварените линии на градския транспорт № 66 в Пловдив показа застрашаваща зависимост към социалните мрежи. Водачът на превозното средство не се отделя от телефона си дори по време на час пик, сигнализира читател на TrafficNews.

Той възмутено разказва, че ситуацията излязла извън допустимите граници, когато това щяло да доведе до инцидент:

 „Човекът явно е толкова закачен към виртуалния свят, че не може да се отдели от Tik-Tok. Гледа си клипчета и на една пешеходна пътека щеше да блъсне една баба, наби спирачки и едно момче падна“, заявява той.

В последните години употребата на телефони зад волана е неправилно толерирана и твърде често упражнявана от много шофьори. Подобно поведение обаче, видно от следния пример, е изключително застрашаващо всички участници в движението. Що се касае до шофьор, пряко носещ отговорността за десетки пътници, то това прави постъпката абсурдно безотговорна.

Но това пък далеч не е първата подобна нелепа ситуация, която медията ни научава за въпросната линия. Още по темата за това как не бива да изглежда една транспортна услуга в град с претенции за модерност – прочетете тук:

Линия 66(6) или пътуване с „щъркел” на ужаситеЕдин ден с градския транспорт на Пловдив е напълно достатъчен, за да се разбере, че той е отблъскващ