Може ли да се поставя антипаркинг скоба на инвалидно място? Отговорът на този въпрос е категорично „Не”. Въпреки това, изглежда има хора, които не са запознати с правилата и действат в пълен разрез с тях.

Повод за запитването ни до директора на ОП „Организация на контрол и транспорта” Георги Стоилов дали поставянето на антипаркинг скоба на място, определено за хора с трайни увреждания е сигнал, изпратен до медията ни във връзка с това, че на улица в Кючука са забелязали наличието на такава.

„От кога е позволено и кой измисли тази глупост, да се поставят такъв тип скоби на места за инвалиди, това е абсурд. Боклуците, които се намират непосредствено до това безумие са друга тема, но абсолютно сме свикнали вече с подобни гледки в квартала”, коментират читателите ни.

Мястото, на което е заснета скобата е паркингът на ул. „Асен Христофоров” в близост до веригите магазини на улицата. Пловдивчаните разказаха пред медията ни, че не са наясно чия „собственост” е въпросното паркомясто за инвалиди, но са почти сигурни, че поставянето й на такова място е незаконно.

По този повод потърсихме директора на ОКТ Георги Стоилов, който категорично заяви, че поставянето на скоба на места определени за хора с трайни увреждания е абсолютно нередно.

След извършена проверка Стоилов поясни, че всички дейности на този паркинг са извършени от страна на районната администрация или от частни лица.

В тази връзка препратихме сигнала до районната администрация на район „Южен”, които да вземат отношение и да изискат становище по компетентност.

Очаквайте продължение!