Опасен 4-метров ров зейна до пешеходен тротоар на бул. „Цариградско шосе“ в Пловдив, в близост до кръстовището с ул. "Удроу Уилсън" . Дупката не е обезопасена с необходимите средства и създава сериозен риск за преминаващите, сигнализират пловдивчани.  

Изкопът попада в територията на частен имот, научи TrafficNews. По непотвърдена информация е бил нает частник, който да изкопае земята. Коя е фирмата и с каква цел е направен ровът обаче все още не е ясно.

Кметът на район „Източен“ Иван Стоянов поясни, че районната администрация е била алармирана по случая от Пловдивския общински инспекторат. Преди това никой нито е уведомил кметството, нито е поискал разрешение за дейността си.  

Затова към мястото са били изпратени инспектори, на които не е било съдействано с претекст, че имотът е частен. По този повод е разпоредена проверка, която се очаква да установи защо е изникнала 4-метровата яма, както и каква е документация, която съпътства процеса. Очаква се проверката да задължи обезопасяване и обозначаване на терена, в който в момента се извършват дейностите.

За да се предотвратят възможни инциденти, на първо време от 6 РУ са оградили дупката със сигнална лента, допълни Стоянов. 

Очаквайте подробности!