Наказаха с глоба управител на транспортна фирма заради дребно хулиганство, изразяващо се в непристойно поведение около детска площадка. Абсурдната ситуация се е случила на 15 юни 2023 година, около 23:00 часа.

Нарушителят, заедно със своята дъщеря и други лица бил на заведение в "Смирненски". По същото време на детската площадка към заведението се намирала пострадалата  заедно с детето си. Същата направила забележка на малолетната дъщеря на нарушителя. Момичето се разплакало и се върнало в ресторанта при баща си и неговите сътрапезници.Когато разбрал какво се е случило, нарушителят излязъл навън и потърсил сметка на жената за това, че същата е разплакала детето му. Той бил афектиран и се изплюл в лицето й, след което се прибрал в ресторанта.

 Свидетели на агресивното  поведение са станали съпругът на пострадалата жена , както и спътниците наказания мъж, които също били излезли навън, за да видят какво ще се случи.

По повод на извършените непристойни спрямо нея действия жената се съветвал с адвокат, който сезирал прокуратурата  с жалба. По жалбата било възложено извършването на проверка, като с постановление. Районен прокурор обаче отказал да образува досъдебно производство и изпратил препис от постановлението на Началника на второ районно за реализиране отговорност на нарушителя по реда на Указа за борба с дребното хулиганство.

В тази връзка и бил съставен внесеният в съда акт за констатиране на проява на дребно хулиганство.

В тази връзка съдът е приел, че с действията си нарушителят е извършил непристойна проява и се е държал  оскърбително спрямо  жената. Извършеното от наказания обаче се явява с по-ниска степен на обществена опасност в сравнение със сходни случаи, поради което не представлява престъпление. Така магистратите са решили да наложат по-лекото от двете алтернативно предвидени наказания, а именно глоба в минимален размер от 100лева.

Решението подлежи на обжалване в 24-часов срок.